50Ruotsissa asennettu julkisivu on kestänyt jo 50 vuotta
40prosenttia pienemmät lämpökustannukset aiempaan verrattuna
300+taloyhtiötä on valinnut rappauksen asemesta Marmorocin
32värisävyä antaa mahdollisuuden muunnella omien toiveiden mukaan

Marmoroc-julkisivun hinta

Tarvittaessa tarjoamme taloyhtiöille myös pääurakoitsijapalvelua.

Katso tarkemmin

Ulkoverhousmateriaalin valintaan vaikuttaa pitkälti hinta, mutta pitkällä tähätimellä on tärkeämpää, ettei rakennusta pakata ”muovipussiin”, jossa kosteus jää muhimaan rakenteisiin.

Tällaisia virheitä on tehty myös kehittyneemmissä naapurimaissamme: Suomessa vääränlainen eriste ja ulkoverhous on aiheuttanut miljardiluokan vahinkoja.

Seinärakenteiden kosteusvauriot ja rakenteisiin pesiytynyt home aiheuttaa allergioita ja sairauksia. Homehtuneille seinärakenteille on hyvin vaikea tehdä mitään, ja toimivaa reseptiä odotetaan edelleen.

Joten ennen kuin teet lopullisen päätöksen, tutustu myös

Marmoroc-julkisivun etuihin

Palveluprosessiimme

Marmoroc on julkisivuista kestävin – eikä aiheuta seuraavina 20 vuotena huoltohuolia.

Tekijöihin, joista marmorocin hinta koostuu

Julkisivun pinta-ala. Tarvitaan julkisivun nettopinta-ala eli ulkoseinien pinta-ala, josta on vähennetty ikkunat ja ovet. Jos ulkopinnan pinta-alaa on vaikea arvioida, lähetä rakennuspiirustukset meille tai kutsu Marmoroc-asiantuntija tekemään laskelmat.

Väri. Marmoroc-laatat valmistetaan luonnollisista materiaaleista, ja eri värivaihtoehdot saadaan aikaan lisäämällä sekoitukseen väripigmenttiä. Maalikaupassakin valkoinen maali on halvempaa kuin sävytetty. Laattojen värisävyihin voi luonnossa tutustua Raplan ja Tallinnan toimistoissamme. Jos et pääse itse paikalle, voimme lähettää näytelaatan lähimpään pakettiautomaattiin.

Lämpöeristeen paksuus ja laatu. Itse olemme käyttäneet laadukkaita Isover KL-35 ja KL-33 -mineraalivilloja. Ns. styroksieristeitä ei voi suositella, sillä ne estävät kosteuden haihtumisen – mikä on juuri Marmoroc-julkisivun tärkein ominaisuus.

Kestopuu- vai metalliranka? Yhdekseänkerroksisten rakennusten ulkoverhoukseen käytämme metallirankaa, sillä paloturvallisuusmääräykset edellyttävät kyllästetyn puutavaran käyttöä, mikä tulee yhtä kalliiksi kuin teräs.

1. Marmoroc-laatoitus
Valkoinen kivi
29.5 €/m²
Värillinen kivi - vaaleat sävyt
31.2 €/m²
Asennuslista 3m (hinta 3,8jm/m²)
8.1 €/tk
2. Lisähintaan
Värisävyille - tummat sävyt (226, 447, 557, 665)
1.5 €/m²
Kulmalaatat
15 €/jm
Marmoroc-ulkoverhouksen voi asentaa kaikkina vuodenaikoina - vieläpä nopeasti ja helposti

fassadihindade võrdlus

ASIAKKAILTA KUULTUA

Vuoden 2012 alussa kun suunniteltiin remonttia ja kierreltiin kaikkialla tutkimassa kunnostettuja taloja, nähtiin omin silmin niiden hyvät ja huonot puolet. Lopputulos ei tyydyttänyt.

Rapatuissa taloissa oli muutamassa vuodessa himmennyt maalipinta, halkeamia, vesivaurioita ja ilkivaltaa jne. Tultiin siihen tulokseen, että huollon tarve tulee melko pian, ja siihen tarvitaan taas rahaa. Korjauslainan maksaminen kestää 15-20 vuotta, ja uusi laina olisi liikaa.

Elamu-lehden jossakin vuoden 2011 numerossa oli pitkä ja perusteellinen juttu Marmorocin julkisivulaatoituksesta ja se jäi mieleen.

Se olikin paras ratkaisu. Laattamateriaali oli hienoa, värikästä, sävyvaihtoehtoja paljon, kestävä, ei huollon eikä lisälainan tarvetta, vuosikymmenten elinikä. Ja jos joku laatta rikkoutuu, sen voi vaihtaa uuteen todella helposti minuutissa. Taloyhtiön ulkoverhous valmistui jouluksi 2012, ja sen jälkeen ollaan jouduttu vaihtamaan 4-5 laattaa.

Me olimme silloin Viljandissa ensimmäiset ihmeteltävät, mutta nykyään Marmoroc-laattoja on kaupungissa jo kymmenen, toinen toistaan komeampia.

Taloni vanha paneeliverhous oli kerännyt ajan mittaan kaikenlaista "kasvustoa" ja näytti nuhjuiselta ja likaiselta. Eri puolilla oli ihmisen aiheuttamia jälkiä, joita ei voinut huomaamatta korjata. Paneelin vaihtamista varten olisi pitänyt purkaa koko seinä.

Kymmenessä vuodessa uusi Marmoroc on myös kerännyt itseensä ja saumoihin pientä "kasvustoa", mutta vanhoihin paneeleihin verrattuna se ei näytä vieläkään nuhjuiselta tai likaiselta, vaan on vieläkin kuin uusi.

Lisäksi rikki mennyt Marmoroc-laatta on helppo vaihtaa, koko operaatio vie vain muutaman minuutin.

Meillä oli ensimmäisenä vaiheena tutustuminen yrityksen taustoihin, tarkastaa sen tekemiä ulkoverhouksia ja hankkia omistajilta palautetta tehdystä työstä ja yrityksen johdosta.

Vastaukset kaikkialta olivat hyvin positiivisia, joten hallitus päätti valita lämpöeristyksen toteuttajaksi EREK OÜ:n.

Valinta osui nappiin: työmaalla toimi asiallinen porukka, työ eteni ongelmitta, työnjohto, valvonta ja tarkastukset toimivat, ja sovitusta aikataulusta pidettiin kiinni.

Ulkoverhouksen kanssa samaan aikaan vaihdettu lämmitysjärjestelmä pudotti lämmityskuluja 50 %. Se on kova tulos.

Taloyhtiön hallitus ja asukkaat ovat päätökseen edelleen tyytyväisiä.

Meidän talo kunnostettiin 2016-17. Ulkoverhousta varten katsottiin sekä rappausta että panelointia. Pohdittiin ja mietittiin, kunnes nähtiin mainos Marmorocista: vahva, sään vaihteluita kestävä, käytännössä huoltovapaa ja vieläpä tosi pitkäikäinen. Ratkaiseva tekijä oli naapuritalo – omia silmiä on uskominen, edellä mainittujen lisäksi nähtiin omin silmin, että betonilaatta näytti tosi hyvältä. Mainoslauseista emme mene vielä takuuseen, mutta toistaiseksi olemme olleet tyytyväisiä.

Lea Jürimäe
Tõnu Pärna
Valentina Valtson
Valli Veigel
Ilmoita meille kiinnostuksesi ja värivalintasi – ja lähetämme kotiisi näytelaatan tutustumista varten
Meile omistatud tunnustused
Ota yhteyttä