50Ruotsissa asennettu julkisivu on kestänyt jo 50 vuotta
40prosenttia pienemmät lämpökustannukset aiempaan verrattuna
300+taloyhtiötä on valinnut rappauksen asemesta Marmorocin
32värisävyä antaa mahdollisuuden muunnella omien toiveiden mukaan

Julkisivun lämpöeristys

Miten seinien eristämisellä säästetään?

Merkittävin säästö syntyy lämmityskuluissa. Marmoroc-julkisivu ja lämpöeristys sekä lämmitysjärjestelmän uusiminen auttaa säästämään lämmityskustannuksista jopa 40 %. Säästö on suurempi kuin sitä varten otetun lainan maksuerä. Mitä varhemmassa vaiheessa lisäeristystyöt toteutetaan, sitä merkittävämpi on säästö – lämmön karkaaminen harakoille loppuu.

Marmoroc on ehdottomasti pitkäikäisin ulkoverhousmateriaali, mitä tämän päivän markkinoilta saa, koska se on valmistettu betonista. Ruotsissa jo 50 vuotta sitten asennetut Marmoroc-julkisivut ovat kestäneet tähän saakka ilman huoltoa. Betonin käyttöikä on yli sata vuotta.

Asunnon arvo nousee: Marmoroc-julkisivullisen taloyhtiön asuntojen arvo on korkeampi kuin sellaisissa taloyhtiöissä, joiden ulkoverhouksena on esim. rappaus.

Miksi marmoroc on paras vaihtoehto talon lisäeristyksessä?

Hintavertailuissa ja arvioissa on yleensä jätetty kokonaan huomiotta ulkoverhouksen elinkaaren pituus ja huoltokustannukset. Jos katsotaan ainoastaan asentamisen hintaa, ei saada kokonaiskuvaa koko julkisivun elinkaaresta. Marmoroc-ulkoverhous antaa omistajalle mielenrauhan jopa 50 vuodeksi, sillä se ei tarvitse huoltoa: katso 1974 asennettua julkisivua oheisessa, vuonna 2009 otetussa kuvassa. Rappauksen huoltotoimenpiteistä voit lukea tunnustetun yhtiön huolto-ohjeista.

Toinen tärkeä tekijä on kosteus. Kosteus ei pääse kertymään seinärakenteisiin, jos sen kerrosten kosteudenläpäisevyys vähenee ulospäin tultaessa. Marmoroc-kiinnitysranka toimii luonnollisena tuuletusrakona seinän ja verhouksen välillä, niin että kosteus poistuu nopeasti. Rakennuksen vaippa on siis lämpöeristetty, julkisivu on kunnossa eikä rakenteiden hengittävyys silti heikkene.

Tosihelppo julkisivuremontti

Marmorocin asentaminen on kuin palapelin kokoamista tai legojen rakentamista. Laatat kiinnitetään järjestään peräkkäin rankaan ilman laasteja ja liimoja. Siksi työ on mahdollista kaikkina vuodenaikoina. Seitsemän yksinkertaisen vaiheen päätteeksi talo on saanut lisäeristyksen ja uuden julkisivun.

  • Kulmaraudat tarvittavaa lisäeristettä varten
  • Kulmaraudoilla kiinnitetty koolaus
  • Koolausten väliin asennetaan eristelevyt
  • Eriste peitetään tuulensuojalevyllä
  • Tuulensuojalevyihin kiinnitetään Marmoroc-kiinnityskiskot
  • Marmoroc-laatat ladotaan kiskoille
  • Ikkuna-aukkoihin asennetaan ikkunapellit
Ota yhteyttä