50Ruotsissa asennettu julkisivu on kestänyt jo 50 vuotta
40prosenttia pienemmät lämpökustannukset aiempaan verrattuna
300+taloyhtiötä on valinnut rappauksen asemesta Marmorocin
32värisävyä antaa mahdollisuuden muunnella omien toiveiden mukaan

Julkisivuremontti vaihe vaiheelta

Tarvittaessa tarjoamme taloyhtiöille myös pääurakoitsijapalvelua.

Katso tarkemmin

Parasta on jos julkisivuasiantuntija on mukana julkisivuremontin alkuvaiheessa jo ennen suunnittelua tai kustannusarvion tekoa. Asiantuntijamme voi heti alussa katsastaa kohteen ja kertoa sen tarpeista ja riskeistä ennen varsinaisen suunnittelutyön aloittamista.

Viime vuosina olemme tarjonneet taloyhtiöille myös pääruakointipalvelua, johon voidaan sisällyttää ilmanvaihto, ikkunat ja kattotyöt. Näin taloyhtiö tarvitsee vain yhden yhteyshenkilön, joka vastaa remontin kokonaisuudesta. Ja lopputuloksena on komea, hengittävä ja helppohoitoinen Marmoroc-julkisivu.

Kotisivulta voit lukea lisää Marmorocin eduista sekä tutustua julkisivulaattoihin. Kaikki kysymykset ovat aina tervetulleita!

Marmoroc on julkisivumateriaaleista kestävin – eikä tarvitse säännöllistä huoltoa seuraavina 20 vuotena

MITÄ TAPAHTUU, KUN OLET LÄHETTÄNYT MEILLE TOIVEESI

1. Yhteydenotto

Voit ottaa yhteyttä myös ilman konkreettista näkemystä tai täyttämättä laskuria. Työn todellinen laajuus ja kustannukset selviävät kuitenkin vasta projektin rahoituksen varmistuttua. Me voimme aina kertoa taloon liittyviä esimerkkejä, jotka on ainakin otettava huomioon, samoin voimme vinkata esimerkiksi Kredexin rahoitusneuvojan tai kunnollisen arkkitehdin.

2. Asiantuntijamme tekee kohteessa katsastuksen

Kaikki talot ovat omanlaisiaan: jossakin piiput ovat seinien ulkopuolella, jossakin parvekkeet rempallaan ja joskus myös katto on syytä lämpöeristää (jos se on jäänyt tekemättä). Jotta osaisimme antaa neuvoja ja kiinnittää huomiota heti alussa tärkeisiin yksityiskohtiin, on asiantuntijamme nähtävä kohde omin silmin.

3. Annamme alustavan kustannusarvion

Kun lämmitysjärjestelmä, katto ja muut rakenteet on tarkastettu, pystymme priorisoimaan toimenpiteet. Tämän jälkeen voimme myös antaa tehtävistä töistä alustavan kustannusarvion, niin että asiakas voi lähteä eteenpäin omalla tahollaan.

4. Suunnittelu ja rahoitus

Tarvittaessa autamme etsimään suunnittelutoimiston. Olemme vuosien kuluessa tehneet yhteistyötä monien sellaisten arkkitehtien kanssa, joita uskallamme suositella.

Rahoituksen suhteen voimme suositella Kredexiä. Rahoitusneuvojat on lueteltu Kredexin kotisivulla.

5. Sitova tarjous ja töiden aloittaminen

Kun rahoituspäätös on saatu, voimme tehdä lopullisen tarjouksen ja päättää, mitkä työt jäävät lopulliseen kustannusarvioon. Jos tarjous on asiakkaalle mieleinen, aloitamme työt.

ASIAKKAILTA KUULTUA

Vuoden 2012 alussa kun suunniteltiin remonttia ja kierreltiin kaikkialla tutkimassa kunnostettuja taloja, nähtiin omin silmin niiden hyvät ja huonot puolet. Lopputulos ei tyydyttänyt.

Rapatuissa taloissa oli muutamassa vuodessa himmennyt maalipinta, halkeamia, vesivaurioita ja ilkivaltaa jne. Tultiin siihen tulokseen, että huollon tarve tulee melko pian, ja siihen tarvitaan taas rahaa. Korjauslainan maksaminen kestää 15-20 vuotta, ja uusi laina olisi liikaa.

Elamu-lehden jossakin vuoden 2011 numerossa oli pitkä ja perusteellinen juttu Marmorocin julkisivulaatoituksesta ja se jäi mieleen.

Se olikin paras ratkaisu. Laattamateriaali oli hienoa, värikästä, sävyvaihtoehtoja paljon, kestävä, ei huollon eikä lisälainan tarvetta, vuosikymmenten elinikä. Ja jos joku laatta rikkoutuu, sen voi vaihtaa uuteen todella helposti minuutissa. Taloyhtiön ulkoverhous valmistui jouluksi 2012, ja sen jälkeen ollaan jouduttu vaihtamaan 4-5 laattaa.

Me olimme silloin Viljandissa ensimmäiset ihmeteltävät, mutta nykyään Marmoroc-laattoja on kaupungissa jo kymmenen, toinen toistaan komeampia.

Taloni vanha paneeliverhous oli kerännyt ajan mittaan kaikenlaista "kasvustoa" ja näytti nuhjuiselta ja likaiselta. Eri puolilla oli ihmisen aiheuttamia jälkiä, joita ei voinut huomaamatta korjata. Paneelin vaihtamista varten olisi pitänyt purkaa koko seinä.

Kymmenessä vuodessa uusi Marmoroc on myös kerännyt itseensä ja saumoihin pientä "kasvustoa", mutta vanhoihin paneeleihin verrattuna se ei näytä vieläkään nuhjuiselta tai likaiselta, vaan on vieläkin kuin uusi.

Lisäksi rikki mennyt Marmoroc-laatta on helppo vaihtaa, koko operaatio vie vain muutaman minuutin.

Meillä oli ensimmäisenä vaiheena tutustuminen yrityksen taustoihin, tarkastaa sen tekemiä ulkoverhouksia ja hankkia omistajilta palautetta tehdystä työstä ja yrityksen johdosta.

Vastaukset kaikkialta olivat hyvin positiivisia, joten hallitus päätti valita lämpöeristyksen toteuttajaksi EREK OÜ:n.

Valinta osui nappiin: työmaalla toimi asiallinen porukka, työ eteni ongelmitta, työnjohto, valvonta ja tarkastukset toimivat, ja sovitusta aikataulusta pidettiin kiinni.

Ulkoverhouksen kanssa samaan aikaan vaihdettu lämmitysjärjestelmä pudotti lämmityskuluja 50 %. Se on kova tulos.

Taloyhtiön hallitus ja asukkaat ovat päätökseen edelleen tyytyväisiä.

Meidän talo kunnostettiin 2016-17. Ulkoverhousta varten katsottiin sekä rappausta että panelointia. Pohdittiin ja mietittiin, kunnes nähtiin mainos Marmorocista: vahva, sään vaihteluita kestävä, käytännössä huoltovapaa ja vieläpä tosi pitkäikäinen. Ratkaiseva tekijä oli naapuritalo – omia silmiä on uskominen, edellä mainittujen lisäksi nähtiin omin silmin, että betonilaatta näytti tosi hyvältä. Mainoslauseista emme mene vielä takuuseen, mutta toistaiseksi olemme olleet tyytyväisiä.

Lea Jürimäe
Tõnu Pärna
Valentina Valtson
Valli Veigel
Ota yhteyttä