50Ruotsissa asennettu julkisivu on kestänyt jo 50 vuotta
40prosenttia pienemmät lämpökustannukset aiempaan verrattuna
300+taloyhtiötä on valinnut rappauksen asemesta Marmorocin
32värisävyä antaa mahdollisuuden muunnella omien toiveiden mukaan

Kerrostalon lisäeristäminen

Marmoroc-lisäeristämisellä voi lämpökuluissa säästää jopa 40 %

Miksi marmoroc on parempi kuin eristerappaus?

Marmoroc-ulkoverhous ja lisäeristys tulee rakennusvaiheessa kalliimmaksi, mutta on pitkällä tähtäimellä huomattavasti edullisempi. Vanhin Marmoroc-julkisivu on kestänyt jo 50 vuotta ilman säännöllistä huoltoa. Eristerappauksen elinkaari on noin 25 vuotta, jos sille suoritetaan vuosittainen tarkastus ja 5–7 vuoden välein huoltomaalaus.

Nykypäivänä lämmittäminen on niin kallista, että kun uusitaan julkisivu ja lämmitysjärjestelmä samalla kertaa, säästö on suurempi kuin remonttilainan maksuerä. Kokemuksemme on osoittanut, että kokonaisratkaisulla voidaan lämpökuluissa saavuttaa jopa 40 %:n säästö.

Marmoroc on julkisivuista kestävin - eikä vaadi säännöllistä huoltoa seuraavina 30 vuotena

Ulkoverhouksen elinkaari verrattuna rappaukseen

Kun taloyhtiössä suunnitellaan lisälämpöeristämistä, on hyvän eristeratkaisun lisäksi mietittävä uutta ulkoverhousta. On myös tärkeä suunnitella, miten taloyhtiö pystyy tulevina vuosina huoltamaan ja pitämään ulkoverhouksen kunnossa.

Usein valinta kohdistuu halvimmalta ja helpoimmalta vaikuttavaan ”styroksirappaukseen”. Kun 4–5 vuoden kuluttua ulkoverhous alkaa pohjoisseinustalla vihertää ja aletaan kysellä huoltotarjouksia, ollaankin yllättyneitä: eihän tähän ollut kukaan varautunut. Yleensä taloyhtiöllä ei ole huoltotoimenpiteisiin tarvittavia varoja, minkä vuoksi kallista työtä ja ongelman ratkaisua lykätään eteenpäin niin pitkälle kuin mahdollista. Lopputuloksena on korjauskelvoton lämpöeristys ja ulkoverhous.

On tärkeää varautua jo suunnitteluvaiheessa eristerappauksen vaatimiin tuleviin huoltoihin eli pinnan puhdistukseen, korjaamiseen, kemialliseen käsittelyyn ja maalaukseen. Huoltoväli on yleensä 5–7 vuotta.

Nykytasolla eristerappauksen huollon kustannukset ovat luokkaa 25–30 euroa / neliömetri. Lisäksi koko rakennus jää huollon ajaksi telineiden ja pressujen alle.

Ei siis ole vaikea ymmärtää, että alussa halpa julkisivuremontti tulee pitkällä tähtäimellä selvästi kalliimmaksi ja hankalammaksi kuin alussa suurempia investointeja vaativa mutta pitkällä tähtäimellä kestävä ja huoltovapaa julkisivulaatoitus.

Eli: lämpöeristämisen kokonaiskustannukset = asennuksen hinta + huoltokulut!

Marmorocin asentaminen onnistuu kaikkina vuodenaikoina – uusi julkisivu nopeasti ja tehokkaasti

Talvella rakentaminen on pääsääntöisesti edullisempaa

On yleinen käytäntö, että julkisivuremontit ajoitetaan vain kesäkaudeksi.

Kun eristäminen toteutetaan villaeristeellä eikä siihen liity ”märkävaihetta”, vuodenajalla ei ole merkitystä. Rakennusyritykset tekevät talvikaudeksi usein myös edullisempia tarjouksia. Jos työ on suunnitteilla, kannattaa sen toteuttamista talvikaudella harkita vakavasti.

Edustamamme Ruotsissa valmistettu Marmoroc-ulkoverhousjärjestelmä on mahdollista asentaa kaikkina vuodenaikoina, koska Marmoroc-laatat ladotaan kiinnitysrangalle ilman laastia tai liimaa.

Laattojen kiinnitysranka toimii tuuletusrakona, jonka kautta rakennuksesta tuleva kosteus pääsee poistumaan turvallisesti.

Marmorocilla saavutetaan lopputulos, jossa rakennus on lämpöeristetty, julkisivu on kunnossa eikä sisäilman laatu ole heikentynyt.

Ilmoita meille kiinnostuksesi ja värivalintasi – ja lähetämme kotiisi näytelaatan tutustumista varten

MISSÄ TEKEMIIMME TÖIHIN VOI TUTUSTUA

tehtud fassaaditööd

Tässä on valikoima kerrostalokohteita, joiden julkisivuremontit ovat meidän työtämme. Tarkemmat osoitetiedot saat, kun otat meihin yhteyttä. Jaamme tiedot kanssasi mieluusti, sillä olemme ylpeitä kaikista töistämme.

ASIAKKAILTA KUULTUA

Vuoden 2012 alussa kun suunniteltiin remonttia ja kierreltiin kaikkialla tutkimassa kunnostettuja taloja, nähtiin omin silmin niiden hyvät ja huonot puolet. Lopputulos ei tyydyttänyt.

Rapatuissa taloissa oli muutamassa vuodessa himmennyt maalipinta, halkeamia, vesivaurioita ja ilkivaltaa jne. Tultiin siihen tulokseen, että huollon tarve tulee melko pian, ja siihen tarvitaan taas rahaa. Korjauslainan maksaminen kestää 15-20 vuotta, ja uusi laina olisi liikaa.

Elamu-lehden jossakin vuoden 2011 numerossa oli pitkä ja perusteellinen juttu Marmorocin julkisivulaatoituksesta ja se jäi mieleen.

Se olikin paras ratkaisu. Laattamateriaali oli hienoa, värikästä, sävyvaihtoehtoja paljon, kestävä, ei huollon eikä lisälainan tarvetta, vuosikymmenten elinikä. Ja jos joku laatta rikkoutuu, sen voi vaihtaa uuteen todella helposti minuutissa. Taloyhtiön ulkoverhous valmistui jouluksi 2012, ja sen jälkeen ollaan jouduttu vaihtamaan 4-5 laattaa.

Me olimme silloin Viljandissa ensimmäiset ihmeteltävät, mutta nykyään Marmoroc-laattoja on kaupungissa jo kymmenen, toinen toistaan komeampia.

Taloni vanha paneeliverhous oli kerännyt ajan mittaan kaikenlaista "kasvustoa" ja näytti nuhjuiselta ja likaiselta. Eri puolilla oli ihmisen aiheuttamia jälkiä, joita ei voinut huomaamatta korjata. Paneelin vaihtamista varten olisi pitänyt purkaa koko seinä.

Kymmenessä vuodessa uusi Marmoroc on myös kerännyt itseensä ja saumoihin pientä "kasvustoa", mutta vanhoihin paneeleihin verrattuna se ei näytä vieläkään nuhjuiselta tai likaiselta, vaan on vieläkin kuin uusi.

Lisäksi rikki mennyt Marmoroc-laatta on helppo vaihtaa, koko operaatio vie vain muutaman minuutin.

Meillä oli ensimmäisenä vaiheena tutustuminen yrityksen taustoihin, tarkastaa sen tekemiä ulkoverhouksia ja hankkia omistajilta palautetta tehdystä työstä ja yrityksen johdosta.

Vastaukset kaikkialta olivat hyvin positiivisia, joten hallitus päätti valita lämpöeristyksen toteuttajaksi EREK OÜ:n.

Valinta osui nappiin: työmaalla toimi asiallinen porukka, työ eteni ongelmitta, työnjohto, valvonta ja tarkastukset toimivat, ja sovitusta aikataulusta pidettiin kiinni.

Ulkoverhouksen kanssa samaan aikaan vaihdettu lämmitysjärjestelmä pudotti lämmityskuluja 50 %. Se on kova tulos.

Taloyhtiön hallitus ja asukkaat ovat päätökseen edelleen tyytyväisiä.

Meidän talo kunnostettiin 2016-17. Ulkoverhousta varten katsottiin sekä rappausta että panelointia. Pohdittiin ja mietittiin, kunnes nähtiin mainos Marmorocista: vahva, sään vaihteluita kestävä, käytännössä huoltovapaa ja vieläpä tosi pitkäikäinen. Ratkaiseva tekijä oli naapuritalo – omia silmiä on uskominen, edellä mainittujen lisäksi nähtiin omin silmin, että betonilaatta näytti tosi hyvältä. Mainoslauseista emme mene vielä takuuseen, mutta toistaiseksi olemme olleet tyytyväisiä.

Lea Jürimäe
Tõnu Pärna
Valentina Valtson
Valli Veigel
Ota yhteyttä