50Ruotsissa asennettu julkisivu on kestänyt jo 50 vuotta
40prosenttia pienemmät lämpökustannukset aiempaan verrattuna
300+taloyhtiötä on valinnut rappauksen asemesta Marmorocin
32värisävyä antaa mahdollisuuden muunnella omien toiveiden mukaan

Liikerakennusten lämpöeristäminen

Edustava ja huoltovapaa julkisivu auttaa pitämään kulut kurissa

Liikerakennuksiin soveltuvat parhaiten Marmoroc Nordic, Brick ja Composite. Niiden ansiosta julkisivu on edustava, mikä on yhtälailla omistajan ja kuin vuokralaisenkin etu.

Marmoroc-ulkoverhouksen asentaminen on äärimmäisen helppoa – ja jos tulevaisuudessa jotakin yllättävää tapahtuu, on rikkoutuneet osat helppo vaihtaa uuteen laatoittain tai levyittäin. Julkisivun korjaustyö on siis hyvin edullista.

Julkisivuun on myös helppo lisätä kaikenlaisia mainostauluja tai kylttejä. Marmoroc Nordic ja Brick on helppo irrottaa ja asentaa kyltti suoraan seinään sen tilalle. Tämän ansiosta seinään ei myöhemmin jää ammottavaa aukkoa, kun vanha kyltti poistetaan tai vaihdetaan pienempään.

Marmoroc – kaikkein kestävin julkisivu ja vähemmän huoltohuolia seuraavina 20 vuotena
Marmorocin asentaminen onnistuu kaikkina vuodenaikoina – uusi julkisivu nopeasti ja tehokkaasti

ASIAKKAILTA KUULTUA

Vuoden 2012 alussa kun suunniteltiin remonttia ja kierreltiin kaikkialla tutkimassa kunnostettuja taloja, nähtiin omin silmin niiden hyvät ja huonot puolet. Lopputulos ei tyydyttänyt.

Rapatuissa taloissa oli muutamassa vuodessa himmennyt maalipinta, halkeamia, vesivaurioita ja ilkivaltaa jne. Tultiin siihen tulokseen, että huollon tarve tulee melko pian, ja siihen tarvitaan taas rahaa. Korjauslainan maksaminen kestää 15-20 vuotta, ja uusi laina olisi liikaa.

Elamu-lehden jossakin vuoden 2011 numerossa oli pitkä ja perusteellinen juttu Marmorocin julkisivulaatoituksesta ja se jäi mieleen.

Se olikin paras ratkaisu. Laattamateriaali oli hienoa, värikästä, sävyvaihtoehtoja paljon, kestävä, ei huollon eikä lisälainan tarvetta, vuosikymmenten elinikä. Ja jos joku laatta rikkoutuu, sen voi vaihtaa uuteen todella helposti minuutissa. Taloyhtiön ulkoverhous valmistui jouluksi 2012, ja sen jälkeen ollaan jouduttu vaihtamaan 4-5 laattaa.

Me olimme silloin Viljandissa ensimmäiset ihmeteltävät, mutta nykyään Marmoroc-laattoja on kaupungissa jo kymmenen, toinen toistaan komeampia.

Taloni vanha paneeliverhous oli kerännyt ajan mittaan kaikenlaista "kasvustoa" ja näytti nuhjuiselta ja likaiselta. Eri puolilla oli ihmisen aiheuttamia jälkiä, joita ei voinut huomaamatta korjata. Paneelin vaihtamista varten olisi pitänyt purkaa koko seinä.

Kymmenessä vuodessa uusi Marmoroc on myös kerännyt itseensä ja saumoihin pientä "kasvustoa", mutta vanhoihin paneeleihin verrattuna se ei näytä vieläkään nuhjuiselta tai likaiselta, vaan on vieläkin kuin uusi.

Lisäksi rikki mennyt Marmoroc-laatta on helppo vaihtaa, koko operaatio vie vain muutaman minuutin.

Meillä oli ensimmäisenä vaiheena tutustuminen yrityksen taustoihin, tarkastaa sen tekemiä ulkoverhouksia ja hankkia omistajilta palautetta tehdystä työstä ja yrityksen johdosta.

Vastaukset kaikkialta olivat hyvin positiivisia, joten hallitus päätti valita lämpöeristyksen toteuttajaksi EREK OÜ:n.

Valinta osui nappiin: työmaalla toimi asiallinen porukka, työ eteni ongelmitta, työnjohto, valvonta ja tarkastukset toimivat, ja sovitusta aikataulusta pidettiin kiinni.

Ulkoverhouksen kanssa samaan aikaan vaihdettu lämmitysjärjestelmä pudotti lämmityskuluja 50 %. Se on kova tulos.

Taloyhtiön hallitus ja asukkaat ovat päätökseen edelleen tyytyväisiä.

Meidän talo kunnostettiin 2016-17. Ulkoverhousta varten katsottiin sekä rappausta että panelointia. Pohdittiin ja mietittiin, kunnes nähtiin mainos Marmorocista: vahva, sään vaihteluita kestävä, käytännössä huoltovapaa ja vieläpä tosi pitkäikäinen. Ratkaiseva tekijä oli naapuritalo – omia silmiä on uskominen, edellä mainittujen lisäksi nähtiin omin silmin, että betonilaatta näytti tosi hyvältä. Mainoslauseista emme mene vielä takuuseen, mutta toistaiseksi olemme olleet tyytyväisiä.

Lea Jürimäe
Tõnu Pärna
Valentina Valtson
Valli Veigel
Ilmoita meille kiinnostuksesi ja värivalintasi – ja lähetämme kotiisi näytelaatan tutustumista varten
Ota yhteyttä