50Ruotsissa asennettu julkisivu on kestänyt jo 50 vuotta
40prosenttia pienemmät lämpökustannukset aiempaan verrattuna
300+taloyhtiötä on valinnut rappauksen asemesta Marmorocin
32värisävyä antaa mahdollisuuden muunnella omien toiveiden mukaan

MIKSI VALITA MARMOROC-LAATTA?

Marmoroc video FIN
Marmoroc
  • on kevyt, ohut ja kestävä julkisivulaatta
  • voidaan asentaa kaikkina vuodenaikoina nopeasti ja järkevästi
  • on tehokkaasti tuulettuva julkisivuratkaisu, joka on ihanteellinen myös lämpöeristeen ulkoverhouksena.
  • valmistetaan marmorimurskeesta, sementistä ja pigmentistä. Ulkopinta on sileä tai kevyesti karhennettu ja käsitelty vettä hylkivällä pinnoitteella.
  • on saatavilla lukuisina värisävyinä, joita voi myös yhdistellä kokonaisjulkisivussa.
  • asennetaan kuumagalvanoituun teräsrankaan, jonka kiinnittämistä helpottaa pohjaan tehty rei’itys.

Marmoroc-lisäeristämisellä voi lämpökuluissa säästää jopa 40 %

MARMOROC ON KÄYTÄNNÖSSÄ HUOLTOVAPAA

Tähän mennessä vanhin Marmoroc-verhous on tehty yli 40 vuotta, Virossa yli 20 vuotta sitten.

Nykyään hyvin suositun lämpörappauksen elinkaari voi olla enintään 20 vuotta, kun käytetään sertifioituja ohutrappausjärjestelmiä ja noudatetaan valmistajan huolto-ohjeita. Vaadittavat huoltotoimenpiteet tarkoittavat vuosittaista silmämääräistä tarkastusta sekä koko rappauspinnan maalaamista 5–7 vuoden välein.

Erek OÜ on myynyt ja asentanut Marmoroc-tuotteita Virossa jo 25 vuotta. Marmorocin betonilaatta on taatusti tällä hetkellä markkinoiden pitkäikäisin ja kestävin ulkoverhousratkaisu. Käytäntö on osoittanut, että Ruotsissa jopa 50 vuotta sitten asennettu Marmoroc-julkisivu ei ole tarvinnut käytännössä minkäänlaista huoltoa.

Tarvittaessa tarjoamme taloyhtiöille myös pääurakoitsijapalvelua.

Katso tarkemmin

Marmoroc on hengittävä julkisivuratkaisu

Tuulettumattomana verhouksena eriste- eli lämpörappaus on myönnetty Rakennusfysiikan seminaarissa pohjoisissa olosuhteissa riskialttiiksi ulkoverhousratkaisuksi. Kahden teknologioiden tärkein ero on siinä, että tuulettumattomassa verhouksessa sekä lämpöeriste että vesieriste ovat yksi ja sama kerros. Siksi pinta ei pääse välttämättä kunnolla kuivumaan, ja näin sen pintaan kasvaa ajan mittaan leväkerros.

Tuulettuvan ulkoverhouksen etuna on taas se, että verhouksen alla oleva ilmarako suojaa lämpöristettä ulkoa tulevalta kosteudelta. Myös ulkoverhouksen sisäpuolelle päässyt vesi ei silti pääse kostuttamaan lämpöeristettä. Tuuletusraossa oleva kosteus poistuu nopeasti, koska kuivuminen tapahtuu sekä talon rungosta ulospäin että ulkoverhouksesta sisäänpäin.

Tuulettuva ulkoverhousjärjestelmä täyttää siis kaikki julkisivulle asetettavat vaatimukset: se suojaa sään vaikutukselta, parantaa sisäilman laatua tuuletusraon ansiosta ja kestää myös mekaanisia vaikutuksia. Merkittävä etu on myös laattojen helppo vaihtaminen esimerkiksi ilkivallan tai töhrimisen jälkeen. Lähialueiden kehittyneemmissä maissa eristerappaukseen on suhtauduttu jo vuosia entistä varovammin. Tämä tendenssi alkaa pikkuhiljaa näkyä myös meillä.

Marmoroc on Ruotsissa valmistettu tuulettuva julkisivuratkaisu, jossa kevytrakenteinen julkisivulaatta asennetaan erityiseen kiinnitysrankaan ilman laastia tai liimaa. Laatan alle jäävä ranka muodostaa samalla tuuletusraon, jonka kautta rakennuksesta tuleva kosteus pääsee poistumaan turvallisesti. Näin saavutetaan ihannetilanne: rakennus on lämpöeristetty, julkisivu näyttää hyvältä eikä sisäilman laatu kärsi, koska ulkoverhouksen materiaalit hengittävät. Julkisivulaatta valmistetaan marmorimurskeesta, sementistä ja väripigmenteistä, kiinnitysranka on galvanoitua teräslevyä. Värivaihtoehtoja on valittavana kymmenen erilaista.

Ota yhteyttä